Duur van de menstruatie: hoeveel dagen duurt de periode?

Hoe lang duurt een normale regel

Het gemiddelde aantal dagen dat de menstruatie van een vrouw duurt, dat wil zeggen, het bloeden zelf, is ongeveer 3-5. Zoals alles is het geen exact cijfer en kan het gaan 2 op 7 dagen. Als de week duurt, moet u naar de gynaecoloog gaan, omdat we mogelijk een probleem hebben.

De menstruatie

De regel komt voor in de eerste fase van de cyclus, de menstruatie. de endometrium, een laag die de binnenkant van de baarmoeder bedekt, zich losmaakt en in de vorm van bloed door de vagina wordt uitgestoten. Een nieuwe cyclus van menstruatie begint op de eerste dag van je menstruatie.

Afhankelijk van de tijd van ons leven waarin we ons bevinden, kan de duur van onze regel langer zijn onregelmatig, dit gebeurt bijvoorbeeld in de menarche en in het tegenovergestelde punt, de menopauze.

Disfunctionele baarmoederbloeding

Hoewel het niet als iets serieus wordt beschouwd om overvloedige en blijvende regels te hebben (meer dan 10 dagen), veroorzaakt het wel aanzienlijke slijtage bij de vrouw die fysiek zowel veel bloed verliest en bloedarmoede kan ontwikkelen, evenals emotioneel.

Het is niet ongewoon voor adolescenten die net ongesteld zijn geworden om te lijden aan deze aandoening die disfunctionele baarmoederbloeding wordt genoemd. De oorzaak in veel van hen is de anovulation, die optreedt wanneer een van de eierstokken geen eieren produceert.

Seksueel verlangen in de regel Seksueel verlangen in de regel. Er zijn mensen die denken dat de menstruatiecyclus van een vrouw rechtstreeks van invloed is op haar seksuele verlangen, maar het is noodzakelijk om de realiteit te kennen om het lichaam van een vrouw beter te begrijpen.

Verlaag de regel in het openbaar Verlaag de regel in het openbaar. Het is ons allemaal op een bepaald moment in het leven overkomen … of het zal ons overkomen: de regel kan naar beneden komen wanneer we het het minst verwachten. Maar wat te doen als de regel openbaar wordt?

Verlaag de regel meer dan eens Verlaag de regel meer dan eens. Het is normaal dat de regel vrouwen eenmaal per maand verlaagt, maar kunt u de regel meer dan eenmaal per maand verlagen? Wat kunnen de oorzaken zijn?

Wanneer de regel niet stopt Wanneer de regel niet stopt. Er zijn momenten waarop vrouwen een ongewoon probleem hebben: wanneer de regel niet stopt en te overvloedig is. Het is zorgelijk wanneer de menstruatie te lang duurt, maar waarom kan dit gebeuren?

Alles over menstruatie Alles over menstruatie. Er zijn tijden dat hoewel de regel voor vrouwen normaal is, ze gevorderd zijn, maar wanneer dat normaal gesproken gebeurt, spreekt het lichaam meestal, wat zijn de redenen voor de regel om gevorderd te zijn?

De vertragingen van de regel De vertragingen van de regel. Wanneer de regel wordt uitgesteld, kunnen we om veel redenen bang zijn, want net zoals het kan zijn omdat je zwanger bent, kan dit andere dingen betekenen waarmee je rekening moet houden, weet je wat de redenen zijn?

Zwanger van de liniaal Zwanger van de regel. Veel vrouwen denken dat het hebben van de menstruatie een voldoende methode is om niet zwanger te worden, maar de natuur is erg wispelturig en er kan een risico op zwangerschap zijn, maar hoe is het mogelijk?

Hoe de regel uit te stellen Hoe de regel uit te stellen. Heb je een belangrijke gebeurtenis en moet je de regel voor die dag verlagen? Wil je niet dat menstruatie je op een speciaal moment stoort? In Diario Femenino hebben we de beste methoden samengesteld om de regel later te laten verschijnen. Ontdek hoe je de menstruatie kunt uitstellen!

Menstruatiepijn verminderen Menstruatiepijn verminderen. Regelpijn kan behoorlijk vervelend zijn voor vrouwen die er last van hebben, dus het is altijd een goed idee om een ​​aantal remedies te kennen om de menstruatiepijn gemakkelijk te verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *