Jij bent het niet, ik ben het: het excuus waarmee de finale begint

Jij bent het niet, ik ben het: het excuus waarmee de finale begint

Jij bent het niet, ik ben het. Zoals gedicteerd door “Blame Me”, het beroemde lied van Luis Fonsi en Demi Lovato, maakt deze scherpe zin deel uit van de top van meest gebruikte excuses bij het beëindigen van een relatie.

Er komt een tijd in het leven van een paar waarin de vlam van liefde uitgaat en in plaats van deze onder ogen te zien en de relatie op een waardige en duidelijke manier te beëindigen, wordt dit subtiele uitgangspunt gebruikt dat niets anders dan lof bereikt Lijden en pijn.

Je hebt toch wel eens de beroemde zin onder ogen moeten zien, je hebt het misschien zelfs meerdere keren in je liefdesleven gehoord, maar wat verbergen deze woorden echt? In Diario Femenino hebben we geanalyseerd Alles wat wordt gemaskeerd achter een “Jij bent het niet, ik ben het” en dit zijn de conclusies die we hebben getrokken:

De ware betekenis van de uitdrukking “Jij bent het niet, ik ben het”

+ Wij geloven dat de pauze minder pijnlijk zal zijn

Betekenis van de zin, jij bent het niet, ik ben het

Wanneer een van de twee mensen die de relatie vormen nog steeds verliefd is, is er geen mogelijkheid om uit elkaar te gaan zonder schade aan te richten. Ondanks dit zijn er bepaalde manieren om het proces minder bitter en te maken gebruik de zin “Jij bent het niet, ik ben het” is er niet een van.

We verdienen allemaal oprechtheid en respect en nog meer wanneer we een deel van onze tijd en ons leven met die persoon hebben gedeeld. We denken dat als we de verantwoordelijkheid achter onze rug dragen en zeggen dat “je te goed voor me bent, ik verdien je niet” we lijden zullen redden, maar dat is niet zo. In de breuken doorloop je dezelfde fasen als in een duel vóór de dood van een geliefde (misverstand, woede, verdriet …) dus als de persoon de echte redenen kent waarom hun relatie is beëindigd, is het gemakkelijker om te gaan ze verslaan Bovendien helpt het u ook om te leren van uw fouten voor toekomstige relaties.

+ We geven geen alternatief voor onze partner

Jij bent het niet, ik ben het, een uitdrukking die liefdebreuk aangeeft

Als je partner je een ‘Ik ben het niet, ik ben het’ vrijgeeft, heeft het geen zin om nog een kans te vragen of hem te vertellen dat je gaat veranderen en dat je moeite gaat doen om de relatie te laten groeien. Op het moment dat die woorden uit je mond komen, hoef je niets anders te doen dan het te accepteren.

Hij zal ervoor zorgen dat alle schuld op hem valt en een enorme muur opheft, hoe hard je ook probeert dat je er niet doorheen kunt. Een “Ik ben het niet, ik ben” die niets meer is dan een masker dat een trieste realiteit verbergt: “Ik hou niet meer van je, maar ik durf het niet duidelijk te zeggen uit angst je pijn te doen”.

+ Gebrek aan volwassenheid en verantwoordelijkheid om de leiding te nemen

Jij bent het niet, ik ben het, een manier om het uit te maken met je partner

de uitdrukking “jij bent het niet, ik ben het”Het is waarschijnlijk de meest lege en onvolwassen zin die kan worden uitgesproken wanneer een relatie eindigt. Achter haar verbergt een reeks kenmerken die enorme lafheid aangeven:

+ Lage capaciteit voor geconfronteerd worden met problemen en omgaan met emoties.

+ Gebrek aan moed en volwassenheid: We verdienen allemaal de waarheid te kennen om de pauze beter te kunnen aannemen en te kunnen overwinnen. Het feit dat we door het te verbergen voor de andere persoon lijden zullen voorkomen, duidt op echt egoïsme. Het enige dat echt met haar bedoeld is, is afvallen en proberen zich beter te voelen omdat ze de ander niet de schuld geeft voor het einde van de relatie.

+ Slechte emotionele intelligentie: Mensen die hun verantwoordelijkheid niet nemen en die spelen met de gevoelens van anderen, hebben deze belangrijke eigenschap niet die ons in staat stelt te leven met een groter evenwicht en respect voor onszelf en de mensen om ons heen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *