Gaatjes in de maag, wat veroorzaakt ze

Steken in de maag

Een van de meest voorkomende aandoeningen die geassocieerd lijken te zijn buikpijn is de buikprik Hoewel de belangrijkste oorzaken van dispepsias Er zijn meestal verschillende soorten spijsverteringsafwijkingen, u moet rekening houden met de lekke banden in het gebied, omdat deze een symptoom kunnen zijn dat ons waarschuwt voor de aanwezigheid van andere aandoeningen. Aan de andere kant, omdat de ontwikkeling van deze ongemakken zo gewoon is, moet rekening worden gehouden met de symptomatologie die gepaard gaat met deze puncties om een ​​zo nauwkeurig mogelijke diagnose te stellen.

Oorzaken van puncties in de maag

De aanwezigheid van een punctiepijn in het maaggebied is meestal een waarschuwing voor het genereren van ongemak in de dikke darm veroorzaakt door gassen, of voor spasmen in het gebied dat wordt veroorzaakt door andere pathologieën, zoals bijvoorbeeld prikkelbare darm syndroom. De ontwikkeling van deze lekke banden kan echter ook worden verklaard door andere oorzaken, hoewel ze minder frequent voorkomen. Het belangrijkste is om te detecteren of ze gepaard gaan met andere bijbehorende symptomen: abnormale stoelgang, misselijkheid of ongemak tijdens het plassen. Af en toe gaat het verschijnen van deze ongemakken meestal vooraf aan het activeren van een gastro-enteritis.

Daarom kunnen we regelen dat de gasophoping Zowel in de maag als in de darm is een van de meest voorkomende oorzaken van het optreden van lekke banden in de buikstreek. In zeer ernstige gevallen is het mogelijk dat ze een gevoel van zwelling veroorzaken en het ons zelfs moeilijk maken om te ademen. De concentratie van gas verandert meestal pijn met beweging en neigt pijn te verlichten met zijn verdrijving.

Een van de meest ernstige pathologische aandoeningen die meestal gepaard gaat met puncties in de buik is de pancreatitis acute. Het is een proces van ontsteking van het pancreasorgaan dat een zeer scherpe pijn in de maagholte veroorzaakt, waardoor het zich uitstrekt naar beide zijden van het gebied. Het ontwikkelt zich meestal ook in combinatie met andere symptomen zoals braken, misselijkheid en het verschijnen van geelzucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *