Bijbelse betekenis van dromen; de interpretatie volgens de Bijbel

Ontdek de bijbelse betekenis van dromen

Toen het leek dat we bij de interpretatie van dromen al figuren als Sigmund Freud hadden overtroffen, realiseerden we ons dat er een manier is om dromen te interpreteren die teruggaat tot de oudheid. We verwijzen naar bijbelse betekenis van dromen, een aspect dat we ook bespreken in ons dromenwoordenboek.

De interpretatie van dromen volgens de Bijbel

Sinds de oudheid zijn er pogingen gedaan om dromen betekenis te geven. Reeds in de ‘Ilias’ verschijnen dromen als het middel waardoor de goden met stervelingen communiceerden. En hetzelfde gebeurt in de Bijbel. Dromen zijn niet het product van ons onderbewustzijn dat voortkomt uit onze zorgen, onze ervaringen of onze angsten. Dromen zijn de woord van God.

Geen behoefte droom met God om naar zijn boodschap te luisteren, omdat hij het door allerlei dromen doet, van de meest surrealistische dromen tot de meest alledaagse. Volgens de Bijbel zijn de meeste dromen die we hebben Gods manier van communiceren met ons, dus het is de moeite waard aandacht te schenken aan alle afbeeldingen die verschijnen.

Soms is het gemakkelijk om een ​​bepaalde droom te relateren aan Gods intentie om communicatie tot stand te brengen. Het gebeurt wanneer we bijvoorbeeld van engelen dromen, of zelfs wanneer we dromen van overleden familieleden die ons komen beschermen en ons begeleiden op weg naar het geluk. Maar je moet voorzichtig zijn, want dromen worden niet alleen door God gezonden.

Maar wees voorzichtig, omdat de bijbelse geschriften zeggen dat dromen ook kunnen zijn berichten van Satan. En afgaand op enkele nachtmerries en de angst die het veroorzaakt wanneer we wakker worden, staan ​​we op het punt die mogelijkheid te accepteren. Omdat we weigeren te geloven dat ons onderbewustzijn in staat is zoveel ongeluk in onze dromen te genereren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *