Zon en maan tattoo: weet wat het betekent

Een zon- en maantattoo: weet wat het betekent

De tatoeage van de zon en de tatoeage van een maan kunnen ze misschien apart op je huid vangen, maar als je een spectaculaire tatoeage wilt, moet je niet negeren dat je deze twee symbolen zo oud als het leven zelf samenvoegt. Deze symbolen zijn altijd al in het begin van de tijd in alle culturen belangrijk geweest. Overweeg je jezelf te maken een zon- en maantattoo? De betekenis ervan impliceert een mysterie van tegenstellingen die elkaar ontmoeten en tegelijkertijd elkaar aanvullen … We vertellen je alles!

De betekenis van de zon- en maantattoo

Zoals altijdde zon- en maantattoo kan verschillende betekenissen hebben, maar jij bent het altijd die uiteindelijk beslist wat ze precies voor jou betekenen, afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden. Naast persoonlijke interpretatie zijn dit enkele van de betekenissen die zijn toegeschreven aan dit soort symbolische tatoeage.

De zon en maan tatoeagesDe betekenis van zon- en maan-tatoeages. Pinterest

1 Een tatoeage over harmonie

De zon is de essentie van mannelijke energie, licht en warmte terwijl de maan is het symbool van het vrouwelijke mysterie en van creatie. Wanneer beide symbolen in het ontwerp worden samengevoegd, worden de zon en de maan gezien als een vereniging van twee tegenovergestelde polen die samenkomen om een ​​harmonieuze eenheid te creëren, zeer vergelijkbaar met het Yin-Yang-symbool.

2 Deze tatoeage spreekt over stabiliteit

De zon en de maan vertegenwoordigen de twee uitersten van de menselijke natuur, noodzakelijk om evenwicht en stabiliteit te bereiken. De zon komt elke dag op, de aarde warmt op en verlicht om alle levende wezens die erin leven te helpen om te overleven. De maan op haar beurt verlicht de nachtelijke hemel ’s nachts en de ernst ervan beïnvloedt de getijden, zwangere vrouwen en zelfs de stemming van mensen.

3 Activiteit versus passiviteit

U bent verbonden met Zon en maan direct en je beseft het niet eens! De zon voelt als een actieve agent van het leven en de maan als het passieve principe. De vereniging van de zon en de maan is als yin en yang – goed en kwaad. Soms, wanneer de zon is ontworpen met een maan en ze zijn gevlochten, betekent dit liefde en huwelijk als een paar.

Voorbeelden van zon- en maan-tatoeages

Als u op zoek bent naar inspiratie om u te maken een prachtige zon- en maantattoo, hier geven we je enkele ideeën rechtstreeks van Instagram.

+ Een tatoeage op elke voet

Ontdek verschillende ideeën voor je tattoo

Wil je je tattoo laten zetten een discrete plek van je lichaam die u gemakkelijk kunt afdekken? Zet je zon- en maantattoo op je voeten; elk hemellichaam in elk van de wreef. We waarschuwen je dat het een soort tatoeage is die veel pijn doet, omdat het een deel van het lichaam is waarin het bot heel dicht bij het oppervlak van de huid is. Zou je deze zon- en maantattoo doen?

+ Met de belangrijkste teksten van je leven

Zon en maan tattoo voor je arm

Een tatoeage krijgen ter ere van de persoon van wie je het meest houdt is Een mooi, speciaal en duurzaam eerbetoon. In dit geval stellen we een maan voor die in een zon is ingeschreven en die je kunt vergezellen met de initialen van degenen van wie je het meest houdt. Op deze manier zou de eigenaar van deze originele tatoeage kinderen kunnen krijgen met de naam Lucas, Sofía, Daniel en Ana.

Om je tatoeage een beetje vrolijker te maken, kun je altijd gekleurde inkt toevoegen. Maar probeer je ontwerp in balans te houden om te voorkomen dat het een betekenisloze regenboog wordt.

+ Minimalistische zon- en maantattoo

Houd je van minimalistische tatoeages?

Minimalistische tatoeages zijn in de mode; Hoe eenvoudiger uw ontwerp, hoe beter. We vonden de tatoeage van dit meisje leuk vanwege de eenvoud en de intense kleuren. Met een afgebakende zon en een gradiënt van kleuren heeft de krachtige betekenis van dit soort symbolen op je huid gevormd. Zoals je kunt zien, is het noodzakelijk om de inktarm te vullen om een ​​tatoeage van 10 te bereiken.

+ Tattoo met zin

De mooiste zinnen om te tatoeëren op de arm

Van deze tatoeage blijven er twee details over. Aan de ene kant houden we van het idee om het ontwerp bij te voegen een mooie zin die de betekenis voltooit van de tekening of om nieuwe nuances toe te voegen. In dit geval kunt u ‘Nooit opgeven’ (en nooit opgeven) en ‘hier en nu’ (hier en nu) lezen.

Maar we houden ook van de opstelling van de tatoeage die, ondanks het feit dat de zon en de maan op verschillende armen zijn getatoeëerd, elkaar kunnen aanvullen. Ongetwijfeld is de manier om de hemellichamen onder ogen te zien erg origineel.

+ Halve zon en halve maan

Wil je een zon en een maan tatoeëren? Hier heb je ideeën

Zeker, er zijn dagen dat je je voelt stralend als de zon en anderen waar je bent zwijgzaam als de maan. Dit is gedeeltelijk wat deze rugtattoo weerspiegelt: de dualiteit die het universum regeert dat ook in onszelf woont. Buiten dat je dit ontwerp min of meer leuk vindt, voeg een interessante interpretatie toe aan de tatoeages van dit thema.

+ Zon en maan tattoo met Polynesische stijl

Verschillende stijlen om te tatoeëren

De Polynesische stijl is aanwezig in het lichaam van veel mensen over de hele wereld in de vorm van een tatoeage. Het gaat over een zeer wijdverspreide tattoo-stijl omdat het esthetisch mooi en erg exotisch is.

In dit geval is het aangebracht op het zon- en maanmotief voor een tatoeage aan de basis van de nek. En hoewel het van een afstand een enigszins ongeorganiseerd ontwerp kan zijn, beginnen de inktlijnen, vanaf het moment van dichtbij, logisch te worden.

+ Tattoo om een ​​manier van zijn over te brengen

Welke tatoeage zou je maken van maan en zon

Energieke, stralende, vrolijke en actieve mensen voelen zich meer geïdentificeerd met de zon. Degenen die de neiging hebben stiller, bedachtzamer, mysterieus en interessant te zijn, voelen zich dichter bij de maan. Daarom heeft deze persoon besloten om de namen van Paula en Enzo te tatoeëren respectievelijk in een zon en een maan.

De tattoo-artiest heeft besloten dit ontwerp te begeleiden met kleine stippen rond en sterren die hun kleuren combineren met die van de rest van de tattoo.

+ De meest originele tatoeage

Minimalistische ideeën voor je tattoo

Hoewel ze beperkt lijken door het thema, zijn de mogelijkheden van zon- en maan-tatoeages bijna eindeloos. Je moet gewoon je fantasie opblazen met zulke originele ideeën komen Zoals deze zon en maan Speel met lege ruimte en opvulling om een ​​heel speciaal ontwerp te maken. Heb je in gedachten om zoiets te doen?

+ Zon en maan om andere tatoeages te begeleiden

Vergezel je tattoo met een zon en een maan

De zon en de maan kunnen ook dienen om andere tatoeages te begeleiden en meer betekenis te geven. Dit is wat er gebeurt met deze tatoeage in de stijl van The Great Wave van Kanagawa. In dit geval zijn de hemellichamen aan de andere kant van de wortels getatoeëerd om te symboliseren een tegenstelling tussen wat op ons hoofd ligt en wat we onder onze voeten hebben.

De zon en de maan kunnen echter ook zeer gevarieerde ontwerpen begeleiden om ze een bepaald mysterie en spiritualiteit te geven. In dit geval hebben ze ons symbool ook vergezeld met vierpuntige sterren.

Heb je erover nagedacht om een ​​zon- en maantattoo te krijgen? Welke ideeën heb je in gedachten? In Diario Femenino hebben we nog veel meer tattoo-ontwerpen die je kunnen inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *