Hoe te stoppen zo extreem ongerust te zijn

Tips om niet meer zo ongerust te zijn

Onze manier van zijn is niet onbeweeglijk en persoonlijke ontwikkeling is het veranderen van al die houdingen of gedragingen die ons kwetsen. Is mogelijk stop met zo bezorgd te zijn als u het voorstelt en als u de zorgen correct beheert. Hiervoor is het net zo belangrijk om een ​​introspectieoefening te doen of in jezelf te kijken als om je vanuit een ander of extern perspectief te zien. Durf jij? Je leven zal verbeteren als je je niet zoveel zorgen kunt maken.

Ben je ongerust

Alles baart je zorgen. Ziek worden, je baan verliezen, iets met je familie laten gebeuren, het probleem van je vriend, de vervreemding van je partner … Je maakt je zorgen om alles en alles raakt jou te veel. Je weet het omdat je duizend keer moest luisteren naar het feit dat je alles enorm opneemt, dat je overdrijft en het niet zoveel bochten op je hoofd geeft. maar Het is niet eenvoudig om je zorgen te maken over alles, toch?

Weet je wat? je bent ongerust als je geconfronteerd wordt met fysiek ongemak, als je erger wordt, als je bang bent om naar de dokter te gaan omdat je zeker weet dat hij je iets vreselijks zal vertellen, als je moeder je belt als je denkt dat er iets ergs is gebeurd, als je het stemmingsverlies van je vriend omdat je niet weet wat je voor haar moet doen of als je elke keer dat je ruzie hebt met je partner sterft van angst.

Dit zijn slechts enkele van de situaties die verraden dat je ongerust bent. Maar dit alles had je al gedacht, zeker. Je bent hypochonder, je hebt veel angsten, je lijdt vaak aan emotionele overstromingen en angst is je trouwste levenspartner. Ok, je bent bang, je maakt je te veel zorgen om alles en mentale vermoeidheid eist zijn tol. Dat weten we. nu, Hoe deze situatie te veranderen?

Help! Ik wil stoppen met ongerust te zijn

Beheers je emoties en maak je geen zorgen meer over alles

Denk niet dat vrees een onveranderlijk kenmerk van je persoonlijkheid is. Emotionele intelligentie is ergens voor en kan u ten goede komen als het gaat om beheer je emoties. Maar voordat je je emoties bereikt … moet je de gedachte aanpassen. Die verwrongen gedachte die je doet geloven dat er iets ergs zal gebeuren.

+ Geloof niet alles wat je denkt. Gedachten zijn louter woorden (zelfs als je ze niet uitspreekt), het zijn verhalen die je geest je vertelt en die niet waar hoeven te zijn. Het is niet nodig voor u om te onderzoeken of uw slechte gedachten echt zijn of niet, analyseer gewoon of ze nuttig zijn of niet. En nee, ze zijn niet nuttig omdat ze je pijn doen.

+ Verwar intuïtie niet met voorgevoel. Als je ongerust bent, is intuïtie vervormd en maakt plaats voor voorgevoel. Erger nog, als je bijgelovig bent, omdat het de overtuiging vergroot dat je niets kunt beheersen wat er in je leven gebeurt. En het is waar dat je niet alles kunt beheersen, maar veel dingen doen dat, vooral je denken.

+ Vergeet niet dat je geen ziener bent en niet weet wat er zal gebeuren. Die armpijn hoeft geen hartaanval te zijn, maar gewoon een spierprobleem. Dat je vriendje niet zal stoppen van je te houden; of ja, maar je kunt het in elk geval niet voorspellen. Dat ze je niet ontslaan omdat je op een dag niet je best doet. En het maakt niet uit hoeveel u op de ramp anticipeert, u zult de oplossing niet eerder vinden.

+ Pas op voor anticipatie, omdat je in een permanente staat van zelfvervullende profetieën kunt leven. Je houding weegt zwaar op wat er in het leven met je gebeurt en hoewel het waar is dat positief denken je geen gelukkig leven garandeert, is het ook waar dat een negatieve houding je leven ongemakkelijk maakt.

+ relativeert. Het is gemakkelijk om te zeggen, toch? Maar je moet het proberen. Wat is het ergste dat kan gebeuren? Besteed niet de hele dag aan het zoeken naar het antwoord omdat u het perfect kent. Als je merkt dat een probleem je overwint, stel jezelf dan die vraag en beantwoord jezelf. Zoek dan naar een oplossing, als u iets kunt doen.

+ Er is een houding die heel nuttig voor u kan zijn om te stoppen met zo ongerust te zijn en die van niet bang te zijn. Angst is wat angst en zorgen creëert en soms is het echt en met reden, het is waar, maar dat weet je angst leidt je af van vechten.

Denk niet dat je ’s nachts niet meer ongerust bent. Doe het rustig aan, want het veranderen van een houding kost tijd, wees geduldig en probeer hier en nu meer te genieten. Je zult zien hoe vrees steeds minder weegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *