De relatie tussen het spiraaltje en de menstruatie

De menstruatie en het spiraaltje

Wanneer we besluiten een anticonceptiemethode te kiezen of de methode die we regelmatig gebruiken te wijzigen, is het normaal dat er veel twijfels rijzen over de voor- en nadelen van elk alternatief. de DIU Het is erin geslaagd een van de meest populaire anticonceptiva te worden vanwege de hoge werkzaamheid en de weinige bijwerkingen die het veroorzaakt, maar het is ook een van de minst bekende en een bron van talloze onzekerheden vanwege zijn manier van functioneren.

Om deze reden is het handig om in de eerste plaats duidelijk te maken wat de manier is waarop het spiraaltje werkt, en zo de mogelijke twijfels weg te nemen. Het is een klein T-vormig apparaat van koper en plastic, dat in de baarmoederhals wordt geplaatst, waardoor de doorgang van sperma wordt voorkomen en de menstruatiecyclus door de afgifte van hormonen, in het geval van Mirena spiraaltje.

De vertraging van de regel met het spiraaltje

Bij het inbrengen van het spiraaltje, een vreemd voorwerp, in de baarmoeder, moet het wennen. Hoewel het een niet-invasief systeem is, waarvan het inbrengen ongeveer een kwartier duurt, is het mogelijk om ongemakken en problemen gedurende weken en zelfs maanden op te merken. Dat is waar de frequente koliek, of het feit dat de menstruatie kan toenemen en pijnlijker en onregelmatiger kan zijn.

Een andere optie, in het geval van het Mirena-spiraaltje, is dat de menstruatie erg laag kan zijn en zelfs kan verdwijnen, dankzij de werking van progesteron. Om deze reden is dit voorbehoedsmiddel geïndiceerd voor vrouwen met hipermenorrea, maar betekent geen schade aan het lichaam.

Als na het gebruik van het spiraaltje gedurende een bepaalde periode de menstruatie is vertraagd of verdwijnt, is het raadzaam om een ​​arts of gynaecoloog te raadplegen die verifieert dat er geen infectie is, dat het spiraaltje niet is verplaatst of dat er geen andere tekenen van zwangerschap zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *