Waarom doen teennagels pijn?

Teennagel pijn

voeten Ze vormen een fundamenteel onderdeel van ons lichaam, omdat ze elke dag al ons gewicht ondersteunen. En, ondanks het belang ervan, is het een van de delen van het lichaam die we het meest verwaarlozen in onze hygiëne- en lichaamsverzorgingsroutines. Om te voorkomen dat ze bederven, moeten we ze alle aandacht geven die ze verdienen en voortdurend voor ze zorgen.

Net als de voeten moeten we ook voor onze nagels zorgen, want zo niet we verwennen ze Ze kunnen ons veel pijn bezorgen. Wij vertellen het u waarom teennagels pijn doen

Oorzaken van teennagelpijn

Weten waarom je teennagels zoveel pijn doen, is essentieel om de pijn te verhelpen. Dit zijn de drie meest voorkomende redenen die ongemak veroorzaken.

1 Ingegroeide teennagel pijn

Een soort nagel die pijn veroorzaakt, zijn ingegroeide teennagels. Ze verschijnen wanneer de rand van de nagel is begraven in de huid van de vinger. Wanneer dit gebeurt, is het zeer waarschijnlijk dat u een zeer sterke pijn voelt, samen met roodheid en zwelling rond.

Ze kunnen verschijnen wanneer het juiste type schoeisel niet wordt gedragen of als gevolg van een slecht uitgevoerde manicure. Knip ze recht om ingegroeide teennagels te voorkomen.

2 Nagels doen zeer met zeer strakke schoenen

Dit soort nagels kan optreden door slijtage zeer strakke schoenen of wanneer we de nagels niet goed repareren. Over het algemeen wordt de grote teen het meest getroffen, maar het kan voorkomen in elke vinger waarop er druk op wordt uitgeoefend.

3 Voor bulten op de tenen

Een ander type nagels dat pijn kan veroorzaken, zijn die aanwezig trauma. Een teennagel kan worden verwond door een klap en, wanneer dit gebeurt, hoopt bloed zich op onder de nagel en produceert een subunguaal hematoom.

Letsel onder de teennagels veroorzaakt door het dragen van ongeschikte schoenen kan leiden tot misvormingen op de nagels Deze vervormingen kunnen terugkeren naar onze dikke of verkleurde nagels en kunnen uit de basis van de nagel opstijgen, wat veel ongemak zal veroorzaken. Je zult onmiddellijk merken dat je een trauma aan de nagels hebt wanneer de blauwe plek donkerrood is onder de nagel. Je zult ook merken dat de teen ernstige pijn zal veroorzaken.

In Diario Femenino hebben we nog veel meer te vertellen over nagelverzorging. Hier vindt u nog veel meer tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *