Gemiddeld zelfrespect: de deugd is niet altijd het middelpunt

Risico's van gemiddeld zelfvertrouwen

De perceptie waarmee we onszelf zien, bepaalt het mate van eigenwaarde. Geconfronteerd met de voordelen van een hoog zelfbeeld, de problemen van laag zelfbeeld en daartussenin staat het gemiddelde of relatieve zelfrespect. In tegenstelling tot wat gewoonlijk gebeurt, is in dit geval het middelpunt geen deugd, omdat dit type gemiddeld zelfvertrouwen Het heeft meer nadelen dan voordelen.

De persoon met gemiddeld zelfvertrouwen

De meeste mensen hebben een gemiddeld zelfvertrouwen De persoon met een gemiddeld zelfbeeld varieert zijn perceptie en beoordeling van zichzelf afhankelijk van vele factoren, maar vooral van de mening van anderen. Een slecht gepaste kritiek kan ertoe leiden dat de persoon met een gemiddeld zelfbeeld uit elkaar valt en zichzelf negatiever begint te waarderen.

Tot op zekere hoogte is het normaal dat de meest voorkomende is gevoel van eigenwaarde gemiddeld omdat het voor meer vertrouwen in onszelf logisch is dat sommige dingen misgaan. Dat is wanneer de twijfels Over onze eigen waarde. Maar ze zijn een twijfel die niet zou moeten verschijnen, die mensen met een hoog zelfbeeld niet hebben. Omdat er inderdaad dingen mis kunnen gaan, maar daar moeten we het opnieuw proberen en profiteren van het omgekeerde.

Als voor iets de persoon met gevoel van eigenwaarde gemiddelde is voor zijn onbestendigheid. Op een dag gelooft hij dat de wereld kan worden gegeten en bij de minste tegenslag valt het uit elkaar en is het de wereld die het eet. Deze instabiliteit betekent dat onze visie op onszelf niet de samenhang kan bereiken die we nodig hebben om al onze doelen uit te voeren.

Risico’s van gemiddeld zelfvertrouwen

En het gemiddelde gevoel van eigenwaarde houdt zeker in risico’s. Je zou kunnen denken dat deze fluctuatie tussen een positieve en een negatieve visie moet worden gehandhaafd als in een soort evenwicht. De algemene regel is echter dat het gemiddelde zelfvertrouwen neigt te dalen, dat het een laag zelfvertrouwen wordt waaruit het ons veel kost om eruit te komen. Het doel in termen van zelfrespect is dus geen evenwicht, maar het behouden van eigenwaarde op het hoogste niveau.

De enige manier om niet te lijden zelfrespectkwesties, onszelf niet te laten overwinnen door moeilijkheden en ons veilige en vastberaden pad te volgen, is dat gemiddelde of relatieve zelfrespect om te zetten in een hoger zelfrespect. In de hoogste. Hoe verbeter je zelfrespect? Ons accepteren, van ons houden, leren, beslissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *