De gouden kleur en zijn glamoureuze betekenissen volgens de psychologie

Betekenissen van de gouden kleur

Luxe, glamour of succes maken deel uit van de betekenis van de gouden kleur. de kleurenpsychologie ontrafelt elke kleur en de effecten die in onze psyche optreden wanneer we, in dit geval, de gouden kleur gebruiken. We hebben het niet alleen over de gouden sieraden die je draagt, maar over die gouden of gouden kleur, die ook een kleur is, hoewel het misschien niet naar je toe komt als ze je vragen wat je favoriete kleur is. Het kan echter uw favoriet worden wanneer u alle mogelijkheden ontdekt die het biedt. Laten we daar gaan!

Wat betekent de gouden kleur: zijn symboliek

De gouden kleur is een direct familielid van geel, dus ze delen een aantal betekenissen. Maar in dit geval is het onmogelijk om de kleur van het metaal te scheiden, dat wil zeggen, van een gouden kleur te spreken, de connotaties van goud zelf aan te nemen. En waar leidt dit ons toe? Wel direct aan succesbij economisch welzijnnaar de overvloed of, als u dat wilt, aan rijkdom.

Het is waar dat de gouden kleur een sterke relatie heeft met het materiaal, maar die rijkdom die de gouden aangeeft, kan ook spiritueel zijn, omdat de gouden kleur staat voor trouw, schoonheid, vertrouwen en respectabiliteit. Het is een zeer krachtige kleur, zo krachtig als metaal en die u in uw leven ten goede kan komen.

De kleur die rechtstreeks uit de zonnestralen komt, kan niet onopgemerkt blijven. De kleur van de meest waardevolle munten en de meest waardevolle juwelen. De kleur van roem, die van het belangrijke. Dit is de gouden kleur. Maar ook de kleur van ijdelheid en ongelijkheid. We zien er beter uit met zijn lichtgevende uiterlijk, de gouden kleur die ons op alle mogelijke manieren verlicht.

De symboliek van de gouden kleur

Positieve betekenissen van de gouden kleur

De gouden of gouden kleur heeft veel positieve betekenissen. Het kan niet minder zijn in het geval van een kleur die niet in de favorietenlijsten komt omdat deze direct wordt aanbeden, alsof het op een ander chromatisch niveau was.

+ De meest krachtige en krachtige betekenis van de gouden kleur en zeker degene die ons vandaag het meest interesseert, is die van succes. Succes, prestatie, een sociale of economische positie bereiken en, vaak, roem. Zoals die filmprijzen die gouden zijn en die op de een of andere manier kwaliteit bevestigen, hoewel altijd twijfelachtig.

+ Dat succes dat we zoeken met een buitensporig verlangen en dat meestal wordt vertaald in het materiële heeft ook zijn spirituele kant. Omdat de gouden kleur oplicht, toch? En het doet het uiterlijk in de vorm van uiterlijk, maar het doet het ook innerlijk. Het hangt van jou af. De gouden kleur is symbool van geluk en welzijn zowel buiten als binnen.

+ de overwinning Het is ook gouden, net als de gouden medailles van de beste atleten. Het is nog steeds een symbool van erkenning en prestige dat we allemaal kunnen gebruiken, hoewel we geen prijzen hebben gewonnen. Maar het lijkt erop dat het soms telt. De helderheid van de gouden kleur is respectabel, brengt waardigheid en klasse. Ja, het is waar dat deze dingen naar binnen gaan, maar een vleugje goud helpt altijd.

+ De gouden kleur is trouw symboolvandaar de trouwringen. Trouw en voor altijd is dat wat in theorie die gouden ringen vertegenwoordigt die een liefdesverhaal bezegelen. Dan zal God zeggen. Dit geeft ook aanleiding tot enkele gerelateerde betekenissen zoals vertrouwen en eerlijkheid. Ze zeggen dat een diamant voor altijd is, maar goud ook, het duurt ook voor altijd en verliest nooit zijn waarde.

+ We kunnen het niet vergeten welvaartssymboliek dat bij de gouden kleur hoort. Welvaart en overvloed die een meer materialistische betekenis kunnen krijgen, maar dat hangt van elk ervan af. Materiële rijkdom maakt je misschien niet gelukkig, maar het zal je veel helpen. En hoe dan ook, rijkdom en overvloed worden ook bereikt met de gouden gloed van liefde en vriendschap.

Negatieve en positieve betekenissen van de gouden kleur

Negatieve betekenissen van de gouden kleur

Zonder twijfel is de gouden kleur zo’n extravagante kleur zoals paars. Maar de kracht ervan bereikt ook een overmaat, wat we als negatief kunnen beschouwen. Naar de ijdelheid, To valse verschijningen, aan de buitensporige waarde die we aan het materiaal geven en dat iedereen het ziet! Mogen allen mijn rijkdom, mijn macht zien; Dat iedereen kan zien hoe glans tussen goud.

Vaak is goud gerelateerd aan de valsheid. Vanwege de imitaties, omdat alles dat schittert niet goud is en omdat er nep goud is dat doet alsof het authentiek is. Pas op voor de vervalsingen die beladen met de gouden gloed aankomen, maar ze zijn niet waar. En de leugen? de liggen Soms komt het ook in de vorm van goud.

We willen luxe niet als een negatieve betekenis plaatsen, maar in veel gevallen wordt de gouden kleur als symbool van luxe gebruikt als een klassenonderscheid en wat dat betekent van ongelijkheid.

  • U bent misschien geïnteresseerd: “Bruine kleur volgens psychologie: betekenissen en nuttig gebruik”

Curiosa over de gouden kleur

Van deze gouden kleur zo helder zijn er enkele 19 soorten en ze dienen allemaal om onze beste kwaliteiten te benadrukken. U zult in de reclame hebben gezien hoe chocolade, parfums en luxe auto’s in gouden kleuren worden gepresenteerd, maar dit is niet nieuw. al de Inca’s geloofden dat goud eigenlijk het bloed van de zon was en vanaf daar gaan om te worden gebruikt in alle religies gaat een stap.

Heb je het fantastische gezien altaarstukken van de christelijke kerken? In geen ontbreekt de gouden kleur. Hetzelfde gebeurt in het hindoeïsme met zijn gouden goden die bewondering veroorzaken en zelfs enige verduistering van zulke helderheid dat ze afgeven.

Misschien houdt u liever de activiteit van de alchemisten, voor wie goud kon worden verkregen via onedele metalen dankzij de steen der wijzen. En dat vertellen ze ons ook het elixer van de eeuwige jeugd Het is een gouden vloeistof, hoewel we het helaas nog niet hebben weten te lokaliseren.

Hoe de gouden kleur je kan helpen in je leven

Dit kan je helpen de gouden kleur in je dag tot dag

Het lijkt erop dat de gouden kleur is gerelateerd aan wijsheid, misschien vanwege de lichtgevoelige aanraking. Maar die verlichting is ook degene die licht werpt op het pad naar je doelen. Daarom moet je, als je je dromen probeert te vervullen, het gouden pad volgen.

We gaan met een paar gouden accenten bij u thuis, discreet, alstublieft. over decoratieve details in gouden kleur, zoals sommige kaarsen of zelfs de kandelaars zelf, helpen je je vrolijker, dynamischer en zelfverzekerder te voelen. Omdat in werkelijkheid de gouden kleur positiviteit en optimisme verhoogt.

Om welvaart in je leven aan te trekken, kun je ook een gouden toets gebruiken. De maaltijden zullen met sommige lekkerder zijn gouden draden op je linnenbijvoorbeeld. En nee, boek geen gouden plek in je slaapkamer, want je kunt zondigen van ijdelheid.

De gouden kleur wordt niet het meest gebruikt in de hoeken van meditatie, misschien omdat de krachtige helderheid je aandacht kan afleiden. Maar houd daar rekening mee spirituele verlichting is gouden en al je innerlijke energie wordt geactiveerd met gouden glitters.

En de gouden juwelen? Discreet verrijken een eenvoudige en nuchtere uitstraling gevoel geven elegantie, klasse en veiligheid. Maar we staan ​​erop, de gouden kleur wordt gebruikt, het wordt niet misbruikt.

Wat vind je nu van goud na het ontmoeten de betekenis van de gouden kleur? Vertel het ons in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *