Feng Shui: 8 planten die slechte en goede energie aantrekken

Volgens Feng Shui zijn dit de 8 planten die slechte en goede energie aantrekken

Kan je ’s nachts niet goed slapen? Overwint u de spanning thuis? Merk je dat je je een tijdje niet lekker voelt? Er kan iets in uw huis zijn dat de circulatie van positieve energie belemmert. Volgens Feng Shui, harmonie thuis Het kan het welzijn van de mensen die het bezetten beïnvloeden. De objecten die u in de verschillende kamers hebt, hun oriëntatie, de kleuren en andere bijzonderheden hebben een grote invloed op u en uw familieleden.

Maar welke rol spelen levende wezens thuis? Zijn er planten die slechte en goede energie aantrekken? Als u een evenwichtig en zeer vitaal huis wilt hebben, let dan op Feng Shui advies.

Feng Shui van planten

Volgens Feng Shui zijn planten levende wezens en daarom ze zijn energizers van energiedat wil zeggen, ze helpen het van het ene naar het andere punt in het huis te gaan. Net als de rest van de objecten die je hebt, zullen ze de manier veranderen waarop chi door je kamers circuleert, maar niet alle planten werken op dezelfde manier.

We ontdekken welke planten je in huis moet hebben en welke plantenbakken je voorzichtig moet plaatsen op strategische punten in je huis.

1 Pas op voor cactussen thuis

Cactussen in huis en andere planten

Cactussen zijn een heel speciale plant vanwege de energie die zo krachtig is dat ze afgeven. In principe worden ze gevormd door een grote hoeveelheid water, wat helpt om een ​​goede Feng Shui te bereiken. Het probleem met de cactus is echter dat hij doornen heeft en Puntige voorwerpen breken de circulatie van energie.

Daarom kan het plaatsen van een cactus in een kamer ervoor zorgen dat je slechter slaapt en in de eetkamer verhoogt het gevaar van familiebesprekingen. De oplossing is daarom om de cactus aan de buitenkant van het huis te plaatsen.

2 Verbeter Feng Shui met hangende planten

Hangende planten volgens Feng Shui

Volgens Feng Shui zullen alle objecten die thuis kunnen worden opgehangen, goede energie helpen beter te circuleren en meer vitaliteit hebben. We verwijzen bijvoorbeeld naar slingers, banners, gloeilampen, plafondlampen en andere decoraties die aan de bovenkant hangen. Op dezelfde manier Hangende planten helpen je Feng Shui te verbeteren van je huis Krijg kopieën van bel, slechte moeder of klimop.

3 Pothos absorberen energie

Heb je thuis potos? Luister naar Feng Shui

Poto’s zijn zeer frequente planten thuis, omdat ze gemakkelijk te verzorgen zijn en erg mooi zijn. Volgens Feng Shui absorberen ze energie, zowel positieve als negatieve, dus voorzichtigheid is geboden bij het thuis plaatsen. Als u ze op strategische punten van uw huis plaatst, zoals ramen (beter als u ze van de grond houdt), zullen ze u helpen om slechte energieniveaus in evenwicht te brengen. Het probleem is dat ze ook goede energie absorberen, dus je zou niet veel van dit type moeten hebben, anders zorg je ervoor dat je huis weinig harmonie heeft.

4 Vermijd bonsai

Bonsai en Feng Shui

Hoewel het ironisch lijkt over hoe gerelateerd ze zijn aan de Aziatische cultuur, bonsai Ze hebben geen goede Feng Shui. Het zijn tenslotte planten die beperkt zijn tot groei en daarom veroorzaakt deze opgelegde atrofie alleen maar slechte trillingen die rond je huis circuleren. Als u uw dagelijkse grenzen niet wilt, plaats dan geen bonsai thuis.

5 Hortensia’s en slechte energieën

Hortensia's volgens Feng Shui en andere planten

Vind je hortensia mooi? Hoewel het een ideale decoratie lijkt, is het sindsdien geen geschikte plant Het zou de slechtste energieën kunnen aantrekken. Deze bloemen zijn gerelateerd aan eenzaamheid en introspectie, dus het zal geen goede relaties tussen verschillende familieleden bevorderen.

6 De agaveplant thuis

De agaveplant thuis volgens Feng Shui

De agave heeft zeer langwerpige bladeren, dus het trekt slechte energieën aan. Deze plant, waarvan tequila wordt vervaardigd, heeft echter geneeskrachtige eigenschappen, Wat zijn symboliek verandert. Volgens Feng Shui is het dus niet raadzaam om het binnen te hebben, maar het is een geweldig idee om het in een nabijgelegen tuin te planten.

7 Zet een anthurium in de kamer en je wint Feng Shui

De anthurium volgens Feng Shui en de andere planten van je huis

De anthuriums, die planten met rode hartvormige bloemen en zeer groene bladeren, zijn zeer geschikt voor het interieur van huizen. Ze zijn erg resistent en stralen een grote kracht uit, zodat u ze beter in gedeelde kamers zoals de woonkamer of eetkamer plaatst, in plaats van in de slaapkamer. De afgeronde vormen laten energie er gemakkelijk omheen circuleren. Bovendien zijn er mensen die zeggen dat het de bloem van de liefde is, dus het zal ongetwijfeld de sfeer thuis veel aanhankelijker maken.

8 De relatie tussen Feng Shui en bamboe

Bamboe en Feng Shui: de planten van je huis

Bamboe is in de mode, dus het is steeds gebruikelijker om het thuis als decoratie te zien. Ondanks dat het langwerpig is, een functie die Feng Shui meestal niet beloont, is bamboe flexibel en zeer sterk, zodat het je huis een grote robuustheid kan bieden om zich aan veranderingen aan te passen. Bovendien is het een plant met een grote ontspannende kracht die uitzendt naar de ruimtes waar een groot gevoel van vrede heerst. daarom Feng Shui beveelt het aan in zijn verschillende vormen voor de slaapkamers.

Andere objecten die slechte energie naar huis trekken

Maar afgezien van deze planten, welke andere objecten zijn slecht voor de Feng Shui van ons huis?

+ Spiegels en Feng Shui

hoewel Feng Shui verbiedt geen spiegels, Het wordt aanbevolen om voorzichtig te zijn bij het plaatsen. Deze kunnen de energie reflecteren en wegbrengen van de punten waar het het meest nodig is. Je moet bijvoorbeeld vermijden jezelf in een spiegel te zien als je in bed slaapt, anders zul je niet goed rusten.

Heeft uw huis de juiste Feng Shui?

+ Houd wapens of scherpe voorwerpen op afstand

Wapens symboliseren dood of schade, dus je krijgt niet de kamer waarin je je wapenverzameling bewaart om een ​​goede Feng Shui te hebben. Aan de andere kant voorkomen messen en andere scherpe objecten energiestromen, dus het is beter om ze in een lade te bewaren.

+ Vuil en wanorde, de vijanden van Feng Shui

Het stof belemmert de circulatie van chi, dus het doet geen pijn dat je vaak schoonmaakt, zodat je huis goed wordt schoongemaakt. Orde is ook belangrijk voor Feng Shui omdat een verkeerd geplaatst object belemmert energiestromen. En waarom ga je objecten verzamelen die niet langer nuttig zijn?

En jij, welke planten heb je thuis? Volg je de Feng Shui-voorschriften van planten om je kamers te versieren? Vertel het ons in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *