Lage menstruatie: wat het betekent en wanneer u zich zorgen moet maken

Lage menstruatie bij vrouwen

Een slechte menstruatie is een periode waarin de duur van de bloedstroom twee dagen of minder is of de hoeveelheid bloedstroom minder dan 80 ml is. De medische term om hiernaar te verwijzen is ‘hypomenorroe’ en wanneer de regel meer dan 35 dagen nodig heeft om te verschijnen, wordt deze ‘oligomenorroe’ genoemd. Wanneer de regel minder dan 35 dagen nodig heeft om te verschijnen, kan deze als normaal worden beschouwd. Bloedstolsels kunnen variëren bij de ene vrouw en de andere.

De magere regel en menstruatieproblemen

Gedurende de periode probeert het vrouwelijke organisme een deel van het onnodige baarmoederslijmvlies te scheiden en te verwijderen. Protaglandin – hormoonachtige stoffen uteruscontracties veroorzaken. Deze weeën veroorzaken spasmen in de bloedvaten, dus alle onnodige baarmoederslijmvlies scheidt zich. Bloedvaten trekken samen in de buik en verwijden, terwijl prostaglandinen worden geproduceerd. Als gevolg hiervan beginnen de bloedvaten te bloeden en wordt de bovenste laag van de baarmoederslijmvlies gegooid.

Waarom heb ik weinig bloed tijdens de menstruatie?

Dankzij uteruscontracties worden bloed en slijmvliezen via de vagina buiten het vrouwelijk organisme verdreven. De normale duur van de regel is 2 tot 8 dagen hoewel het bij de meeste vrouwen 4 tot 5 dagen duurt.

Elke vrouw menstrueert anders, maar als je te weinig regels hebt of als ze heel lang meegaan U kunt naar uw gynaecoloog gaan om erachter te komen of u zich binnen het normale bevindt. Hoewel, als de regel net naar je toe is gekomen of je in de premenopauze bent, er geen reden tot bezorgdheid zou moeten zijn, omdat in het ene geval de regel wordt vastgesteld en in het andere geval het geleidelijk zal intrekken.

Af en toe moeten vrouwen met een reproductieve leeftijd en weinig regels met onvruchtbaarheidsproblemen omgaan. Vaak hebben deze vrouwen aandoeningen van het lipidenevenwicht in het lichaam, acne, verminderd libido en rode vlekken op het lichaam. De regels worden schaars en Het is noodzakelijk om naar de arts te gaan om een ​​effectieve behandeling te starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *