De Mirena IUD maakt je dik, mythe of realiteit?

Diu Mirena wordt vetter

We leven eeuwig bezorgd over het verliezen van gewicht of, in ieder geval, het niet verhogen en dat is iets dat veel belangrijke beslissingen beïnvloedt, niet alleen in termen van te volgen voedsel, maar ook ons ​​beïnvloedt bij de keuze van de anticonceptiemethode. En de geruchten hebben altijd gewezen op hormonale anticonceptiva dik worden. Wat klopt er aan?

Mirena spiraaltje en gewichtstoename

Er is veel gesproken over de bijwerkingen van het spiraaltje, in verband met ernstige problemen zoals perforaties van de baarmoeder en zelfs een vorm van gynaecologische kanker. Ondanks de inspanningen van de fabrikanten om de effectiviteit en het comfort van het spiraaltje te verbeteren door de bijwerkingen te minimaliseren, zijn er nog steeds stemmen die waarschuwen voor het gevaar van lijden gewichtstoename na plaatsing van het Mirena spiraaltje.

Inderdaad, het Mirena-spiraaltje is een hormonaal anticonceptiemiddel dat bepaalde veranderingen in ons lichaam kan veroorzaken, maar op dit moment zijn deze veranderingen minimaal en onmerkbaar. Alle onderzoeken die zijn uitgevoerd om te bepalen of de Mirena-spiraaltjesmesting negatief is geweest, geven vrouwen gewichtstoename de schuld van een persoonlijke verandering van hun eetgewoonten.

De mythe van hormonale anticonceptiemethoden

En het lijkt erop dat de schaduw van twijfel en achterdocht over de mogelijke nadelige effecten ervan op onze gezondheid doemt op hormonale anticonceptiemethoden. Dit is iets dat niet alleen de beïnvloedt Mirena spiraaltje, maar voor alle voorbehoedsmiddelen die hun werking baseren op hormonen.

De meest populaire mythen met betrekking tot hormonale anticonceptiva zijn die van veranderde stemmingswisselingen, zelfs bewerend dat ze kunnen leiden tot depressie en natuurlijk de veel gevreesde gewichtstoename. En het is waar dat bepaalde hormonen, zoals oestrogenen, vochtretentie kunnen veroorzaken, dus we kunnen meer gezwollen zijn.

Maar dat is iets dat we kunnen minimaliseren door veel water te drinken, wat te bewegen en vetten uit onze voeding te verwijderen. In elk geval heeft de mythe dat de Mirena-spiraaltjes vet maken geen basis, omdat het in zijn werking geen oestrogeen gebruikt, maar een hormoon dat levonorgestrel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *