Bijbelse liefdesuitdrukkingen: de meest romantische woorden in de Bijbel

Bijbelse zinnen om verliefd te worden

“God is liefde” (1 Johannes 4: 18).

Liefde is een van de belangrijkste pijlers waarop het leven moet worden ondersteund. Op deze manier heeft de Bijbel verzameld onder zijn ontelbare pagina’s en heel mooie liefdesuitdrukkingen die zowel relaties tussen mensen als met God omvatten. We verzamelen voor u enkele van de mooiste bijbelse zinnen over liefde.

Ik geef je een nieuw gebod: dat je van elkaar houdt. Zoals ik van je hield, hou je ook van elkaar. Hierin zullen allen erkennen dat jullie mijn discipelen zijn, als jullie elkaar liefhebben ‘(Johannes 13: 35-35). God heeft ons liefgehad en van hem moeten we een voorbeeld nemen om van onze medereizigers te houden. Pure liefde kan ons geluk geven en ons pad leiden.

Als we verliefd zijn, maakt niets ons bang. Naast onze partner voelen we dat we de wereld kunnen opeten en nooit de schade voelen. “Er is geen angst in ware liefde ” (1 Johannes 18). Gelukkig verlaten we altijd dat aangename maar intense moment van dronkenschap en keren we terug naar helderheid om te beseffen dat alleen onze redding van ons afhangt.

De liefdeszinnen van de Bijbel

Bijbel liefdesuitdrukkingen

De woorden van de geliefden zijn vol gevoel. Voor de geliefde persoon kun je gekke dingen begaan, want wat is liefde, zo niet een beetje gekte. “Smeek me niet om je te verlaten en me van je te scheiden, omdat Waar je ook gaat, ik zal gaan, en waar je ook woont, ik zal leven. Uw volk zal mijn volk zijn, en uw God mijn God‘(Ruth 1:16).

Liefde laat ons onmogelijke dingen willen. Soms wil je zo dicht mogelijk bij de ander zijn en hoewel het fysiek onmogelijk is om dichterbij te zijn dan je al bent, wil je meer samenkomen, wil je een enkele persoon worden. Op dat moment lijkt het erop dat uw enige taak ter wereld is om uw partner te voltooien en dat zij hetzelfde met u doet. Je denkt dat je alles kunt verlaten. “Dat is de reden waarom de man zijn vader en moeder verlaat en zich bij zijn vrouw voegt, en de twee versmelten tot één wezen“(Genesis 2: 24).

En ten slotte reflecteren we op het gevoel: “Liefde is geduldig, het is vriendelijk. Liefde is niet jaloers of opschepperig of trots. Hij gedraagt ​​zich niet grof, hij is niet egoïstisch, hij wordt niet snel boos, hij koestert geen wrok. Liefde houdt niet van kwaad maar verheugt zich met de waarheid. Hij verontschuldigt alles, hij gelooft alles, hij verwacht alles, hij ondersteunt alles. Liefde sterft nooit uit ‘(1 Korinthiërs 13: 4-8).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *