Wat is een stiletto?

Wat is een stiletto

Als we ons aan een letterlijke definitie houden, stilet is die schoen wiens Naaldhak overschrijdt 7.5 (voor sommigen) of in 10 (voor anderen) de centimeters hoogte. Maar de stilet ze zijn veel meer: ​​ze zijn een uitdrukking van vrouwelijkheideen verleidingswapen.

De term stilet geboren in Italië in de jaren vijftig van het woord ‘Stilo’ wiens betekenis is dolk of dolk, in verwijzing naar zijn extreem dunne en langwerpige hiel. Het was Roger Vivier die dit soort schoenen hebben opgevoed na het werken met Christian Dior In zijn eerste collectie. De vereniging van deze twee genieën leidde tot 1952 de oproep ‘Vivier stiletto’ Hij was bekend in alle grote modehoofdsteden.

Zes decennia later, de stiletto’s ze blijven de meest sexy en meest glamoureuze schoenen. Stylize als geen ander het vrouwelijke been en zijn allemaal een Symbool van elegantie, erotiek en zelfs fetisjisme. Natuurlijk moet je ze beheersen. Als je er niet natuurlijk op kunt lopen, is het beter om ze niet te gebruiken. Het effect zou het tegenovergestelde zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *