Wordt het effect van natriumbicarbonaat op uw tanden witter?

 Voordelen zuiveringszout tanden

Kan ik gebruikenzuiveringszout om mijn tanden te poetsen? Is het gezond en veilig? Zal ik mijn tanden witter maken?

Hoewel het waar is dat natriumbicarbonaat veel zeer nuttige toepassingen voor de gezondheid wordt toegeschreven, zorgt het voor de hoofdhuid, helpt het de spijsvertering, exfolieert de huid … Dit gebeurt niet als het gaat om tanden.

Zuiveringszout op de tanden helpt bij het elimineren van extrinsieke vlekken, reguleert de natuurlijke ph van de mond, bestrijdt een slechte adem en laat ze er witter uitzien. Er zijn echter anderen risicofactoren Ze wegen waarschijnlijk zwaarder dan deze voordelen.

Nadelen van het gebruik van zuiveringszout als tandpasta

Wordt het effect van natriumbicarbonaat op uw tanden witter?

Er zijn deskundige tandartsen die dat beweren we moeten onze tanden niet poetsen met bakpoeder, kan schade aan het glazuur en tandvlees veroorzaken.

1 Zuiveringszout kan schurend zijn voor glazuur

Email is het buitenste deel van elke tand, dat is bevestigd aan een zachter weefsel, een natuurlijke laag die de tanden helpt beschermen tegen zure voedingsmiddelen en andere externe factoren die ons glazuur kunnen uitdagen. de Zuiveringszout aangebracht op de tanden vernietigt regelmatig die natuurlijke barrière die tanden achterlaat en onbeschermd tandvlees

2 Bevat geen fluor

Bovendien bevat natriumbicarbonaat geen fluorine, die helpt tanden te versterken en tandbederf te voorkomen, dus u moet nog steeds een gewone gefluorideerde tandpasta gebruiken. Als u orthodontische tandremmen hebt die lijm bevatten, niet borstelen met zuiveringszout. Het zal de lijm verzachten en uiteindelijk na verloop van tijd wissen.

3 Het is niet genoeg om tandbederf te bestrijden

Was tanden zuiveringszout

Experts suggereren dat natriumbicarbonaat op zichzelf niet in staat is strijd tegen plaque omdat het de mogelijkheid mist om de bacteriën die het vormen te doden.

4 Laat een onaangename smaak achter

Zuiveringszout is zandig en laat een onaangename smaak achter in de mond. Er zijn mensen die suggereren natriumbicarbonaat met te mengen tandpasta Om deze merkwaardige smaak te voorkomen.

Poets je tanden met zuiveringszout, ja of nee?

Hier is de kernvraag, moet die dan komen poets je tanden met bakpoeder? Hoe kunt u profiteren van de voordelen zonder de tanden te beschadigen? Maak je je tanden echt wit? De sleutel lijkt in balans te zijn.

+ Ja, zuiveringszout kan je tanden witter laten lijken, maar om de schadelijke effecten te voorkomen, moet je het gebruik op deze manier afwisselen met dat van de gebruikelijke tandpasta je beschermt het glazuur. Het doet ook geen pijn dat je ze samen mengt of een beetje citroen aan het bakpoeder toevoegt om de slechte smaak die het achterlaat te voorkomen.

+ Maak een dagelijkse bewust poetsen, dat wil zeggen, let op hoe je ze wast, maak niet de fout om het mechanisch te doen, begin niet altijd op dezelfde plaats (dit gebied zal veel eerder verslijten), doe het voorzichtig en houd de borstel op de juiste manier zodat Ik kan alle mondhoeken passeren.

Als u nog steeds twijfels hebt, wees dan niet bang om u te laten adviseren door uw vertrouwde tandarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *