Hoe vaak kunt u de pil de volgende dag innemen

Ontdek hoe vaak u de pil de volgende dag kunt innemen

Heb je ooit je anticonceptiemethode gefaald of had je onbeschermde relaties ondanks dat je niet op zoek was naar een zwangerschap? Wanneer dat gebeurt, de schrik en het hoofd draait dat je het kunt geven, kunnen ze je ertoe brengen te overwegen een morning-afterpil te nemen. Is daar een van noodanticonceptiemethoden wat je op die momenten zal helpen een beetje stiller te zijn als dit je overkomt. Natuurlijk moet u er rekening mee houden dat het een NOOD-anticonceptiemethode is, dat wil zeggen dat deze slechts incidenteel kan worden gebruikt.

Als je het al een of twee keer hebt ingenomen, komt de volgende vraag: Hoe vaak kunt u de pil de volgende dag innemen? Kan ik het nog een keer innemen? Maak er meerdere keren gebruik van, je moet weten dat het niet goed voor je is, of voor je hormonen, of voor je gezondheid. Beveelen artsen het aan? Hoe vaak kun je het eigenlijk nemen? Wat gebeurt er als u het meer dan aanbevolen inneemt?

Om te beginnen, moet je duidelijk zijn dat deze pil de dag erna niet 100% effectief. Het hangt veel af van wanneer u het gebruikt, omdat het wordt aanbevolen om het in te nemen tot de eerste 72 uur na de relatie, waardoor het effectiever is om het in te nemen zodra de seksuele relatie optreedt dan na 50-70 uur.

Hoe vaak kunt u de pil de volgende dag innemen?

Net zoals deze pil kan helpen, heeft het ook zijn negatieve effecten. Het is gemaakt met een medicijn genaamd Levonorgestrel, dat hormonen bevat die een effect hebben op de ovulatie, waardoor het wordt uitgesteld om te voorkomen dat het sperma de eicel bevrucht en dus zwangerschap voorkomt.

De mismatch en hormonale ontlading die oorzaak bij vrouwen kan te groot zijn, waardoor sterke doses hormonen worden geproduceerd die leiden tot veranderingen en veranderingen in de menstruatiecyclus. Hoewel er op dit moment geen studies zijn die wetenschappelijk en empirisch de gevolgen aantonen die de voortdurende inname van deze pil voor onze gezondheid kan hebben, waarschuwen experts wel voor de bijwerkingen die kunnen optreden.

Het wordt niet aanbevolen om het zoals gewoonlijk in te nemen omdat In de eerste plaats, en zoals we eerder hebben gezegd, is uw dosis hormonen te sterk en kan misselijkheid, braken, gevoelige borsten, vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn, diarree veroorzaken … Aan de andere kant, bij langdurige inname kunt u uw effectiviteit verliezen en bovendien beschermt het u niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s).

Dag na pil na onbeschermde relaties

Kan ik deze pil meer dan eens gebruiken?

Er is geen expliciete indicatie van hoeveel te wachten om de volgende dag een andere pil te kunnen nemen, maar het moet af en toe zijn wat de experts ze plaatsen maximaal 2 of 3 keer per jaar (hoewel het ideaal er één zou zijn), en slechts één keer in dezelfde cyclus.

Het betekent ook niet dat als u het aan het begin van de maand inneemt, de rest van de dagen totdat de regel daalt, u mogelijk onbeschermde relaties hebt. U moet een condoom gebruiken in relaties met penetratie of een nieuwe container met anticonceptiepillen beginnen de dag na het innemen van deze.

Als je seksueel actief bent, moet je daar rekening mee houden u moet een anticonceptiemethode vinden Dat beschermt je tegen zwangerschap en vanmorgen is de pil niet en zal dit niet regelmatig en effectief gebeuren. Daarom, als u hierover twijfelt of misschien is het meer dan eens gebeurd, ga dan naar uw arts, praat met hem en hij kan u andere perfecte voorbehoedsmiddelen aanbevelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *