Wordt het koperen spiraaltje dik? Mythes en realiteiten van deze bijwerking

Het spiraaltje en zijn gewichtsmythe

Het spiraaltje is een van de meest recente en populaire anticonceptiemethoden bij vrouwen. Er zijn verschillende apparaten, sommige gebaseerd op de afgifte van hormonen, zoals het Mirena-spiraaltje, en andere met mechanische bediening, zoals Koper spiraaltje of koper T

Elk alternatief heeft verschillende voor- of nadelen, en daarom hangt het van de vrouw af om te kiezen welke het meest geschikt is voor haar situatie. Een van de bijwerkingen die zich het meest zorgen maken over het gebruik van het koperen spiraaltje is de mogelijke gewichtstoename dat kan leiden.

Gewichtstoename met het koperen spiraaltje

Het koper-spiraaltje verschilt voornamelijk van het Mirena-spiraaltje omdat het een fysiek apparaat is waarbij geen progesteron of andere hormonen vrijkomen. Het koperen spiraaltje wordt in de baarmoederhals geplaatst en voorkomt bevruchting van de zaadknop die de toegang tot het sperma blokkeert.

Daarom, omdat er geen verandering is in het hormonale evenwicht, het spiraaltje of Koper t Het wordt beschouwd als een van de voorbehoedsmiddelen die geen gewichtstoename hebben. Toch is het mogelijk dat er bij de implantatie tijdens de eerste maanden enkele reacties optreden, met name verhoogde bloedingen en fysiek ongemak, waardoor de vrouw minder zin heeft om te sporten en kan leiden tot een paar kilo aankomen.

Als er een toename van het gewicht is bij het implanteren van het koperen spiraaltje, is het het beste om de pijn te verlichten met medicatie, zachte lichamelijke oefeningen te doen en een licht en evenwichtig dieet te eten, aan te bevelen door een professionele voedingsdeskundige. Als het ongemak aanhoudt, moeten we een arts raadplegen of gynaecoloog om naar andere alternatieve oplossingen te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *