Waarom ruikt de regel slecht? Redenen om in gedachten te houden

Redenen waarom de regel een vieze geur heeft

Je hebt vast en zeker het proces gehoord dat tijdens de menstruatie plaatsvindt. Het ei verlaat de eierstok naar de baarmoeder via een van de eileiders. Als er geen bevruchting plaatsvindt, begrijpt het lichaam dat het zich niet hoeft voor te bereiden op een zwangerschap en verwijdert het die dikke voering in de baarmoeder: dat is uw regel.

Als je je bewust bent van dit proces, heb je zeker gemerkt dat de periode soms slecht ruikt. We rekenen op bloed, en dat dit proces niet bijzonder goed moet ruiken. Maar het is mogelijk dat u, van de ene menstruatie naar de andere, enige verandering hebt opgemerkt. Waarom ruikt de regel slecht? Wij vertellen u het redenen waar u rekening mee moet houden Om je twijfels op te lossen.

Redenen waarom de menstruatie slecht kan ruiken

Wanneer de menstruatie stinkt, kunnen vrouwen zich te veel zorgen maken. Maar het komt vaker voor dan we denken, en een van de belangrijkste redenen voor deze slechte geur zijn:

+ bacterie

Je moet er rekening mee houden dat de vagina vol zit met bacteriën en dat ze meestal een andere geur afgeven. Vaak is een sterke of vreemde geur meestal de meest effectieve indicator voor de aanwezigheid van een infectie.

Er zijn mensen die de neiging hebben om met enig gemak infecties te hebben, simpelweg omdat ze een te lage afweer hebben. Daarom is het belangrijk en essentieel om de vaginale afscheiding te observeren voor zijn veranderingen of als het een sterkere geur heeft, net als de regel.

+ hormonen

Ja, zoveel als het je verrast hormonen kunnen geur veroorzaken. In feite gebeurt het veel bij tieners, vanwege hormonale veranderingen. Er zijn bepaalde momenten in ons leven waarin we hormonen afgeven die een slechtere geur veroorzaken dan normaal.

Waarom kan de regel een slechte geur hebben?

+ Slechte hygiëne

Met dit punt moet rekening worden gehouden omdat het mogelijk is. Dat is altijd gezegd op zichzelf moeten we hygiënisch zijn, dus tijdens onze menstruatie moeten we meer zijn. Verander wanneer nodig en was zorgvuldig.

Als we bijvoorbeeld vele uren hetzelfde kompres dragen, zullen we een veel slechtere geur opmerken, naast ons ongemakkelijk voelen en een focus van infectie kunnen creëren als we niet op tijd veranderen. Om dit te voorkomen, kunt u intieme hygiënische doekjes gebruiken als u langere tijd niet thuis bent.

+ zweten

Het is mogelijk dat als je aan sport hebt gedaan, je merkt dat je regel slechter ruikt dan normaal. Dit wordt veroorzaakt door zweten en is daarom veel hygiënischer gebruik tampons tijdens het sporten. Het kompres absorbeert niet dat zweet dat sport kan veroorzaken.

+ drugs

Er zijn zeker medicijnen die een slechte menstruatie kunnen veroorzaken. Als u een specifiek medicijn gebruikt, kan het zijn dat u een verandering veroorzaakt die wordt weerspiegeld in de geur van uw menstruatie.

+ Zeer intense stroom

In deze zin moeten we onderscheid maken twee soorten stroom

– Vaginale afscheiding: bevat meestal een vrij zure pH. Als die pH varieert (dit kan om verschillende redenen zijn), menstruatie en de vagina zal ook zijn geur variëren.

– Menstruatie: wanneer de vrouw een groter peelingvolume van het endometrium heeft, is er een grotere bloedstroom. Dit is nog steeds een organisch product dat kan ontleden, dus afhankelijk van hoe lang het zich in de vaginale holte heeft verzameld, kan het als gevolg hiervan een slechte geur veroorzaken.

Zoals u kunt zien, zijn er verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het verergeren van onze menstruatie, hoewel het soort geur dat elke persoon heeft en die wij als een sterke geur beschouwen of niet erg invloedrijk is. Als je twijfels hebt over je specifieke geval, blijf er dan niet bij en ga naar de gynaecoloog zodat hij het bijbehorende examen kan uitvoeren en je een antwoord kan geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *